Jagtrejser til Canada

Fakta om Canada

Hovedstad: Toronto
Areal: 9.970.609 Km2
Befolkningstal: 30.8 mio. indb.

Valuta: Canadiske Dollar
Officielle sprog: Engelsk & Fransk

Præsentation Canada

Sluk mobilen, lad skægget stå og forbered dig på jagtoplevelser ud over det sædvanlige. Canada er en mangfoldig blanding af sneklædte bjerge, bølgende bakker, tæt nåleskov, enge, søer og floder som gør områderne rige på naturressourcer og dyreliv. Vi ønsker kun at tilbyde autentisk jagt, hvor den fantastiske naturoplevelse vægter ligeså højt som selve jagten og derfor har vi valgt British Columbia hvor al jagt er anstand og pyrsch. Baitjagt (jagt på foderpladser) er heldigvis IKKE lovligt i British Columbia

Området og vores partnere:

Vi har selv været på netop dette sted, sovet i sengen, prøvespist maden, set en stor del af det KÆMPE store område, jaget med guiderne og nedlagt en gammel stor bjørn på 7,2 fod 

Vores 2 outfittere Cassidy & Tom er dedikerede jægere/guider som brænder for at give deres gæster den bedste oplevelse

Cassidy er født og opvokset i British Columbia. Som 10 årig var hun på hendes første ”Sheep hunt” og da hun fyldte 16, havde hun jaget alle ”Sheep” arter i Canada. I starten af 20érne arbejde hun 7 år som guide i the Northwest Territories efter Alaska Moose, Caribou, Dall Sheep samt forårs jagterne på sortbjørn i British Columbia. Hun har personlig jagterfaring på 4 kontinenter lige fra Arctic til New Zealand, så det er en erfaren ”dame” der kører butikken. Makkeren Tom er født i Alberta og var i hans helt unge dage et lovende ishockey talent. En knæskade satte en stopper for karrieren og den store interesse for jagt og natur tog over. Han har guide gæster i mere end 15 år og udover bjørnejagten er han specialist i jagten på de kæmpe store moose. De står begge for maden men det er hovedsagligt Tom der er ansvarlig for at alle munde bliver mættet.

Det samlede jagt areal er på lidt mere end 11.000 kvadratkilometer og dermed noget større end hele Sjælland!!! Udover nogle få camps er den eneste aktivitet de folk der arbejder med de olie og gasfelter som er i området. Mange af dem er dog ikke aktive mere, så det er sjældent at møde andre mennesker når man er ude på jagt.

Naturen er ubeskrivelig smuk og stille. Store skove, bjerge, floder, søer og enge lige øst for og med fantastisk udsigt til Rocky Mountains, er et scenarie der tager pusten fra de fleste

Campen:

Indkvarteringen er sammenlignet med meget andet i Canada af virkelig høj standard. Campen består af en mainlodge med køkken, spiseafsnit og hyggelig pejsestue med bløde møbler. 4 små hytter bruges til soverum og de er indrettet med 2 enkeltsenge i hver samt en lille gasovn hvis natten bliver for kold. Man medbringer selv sovepose samt oppustelig hovedpude.Toilet besøg klares for det meste i ”det lille skur” med kemisk toilet men der forefindes også et toilet i mainlodgen med træk & slip. Der er et fint badehus med bruser og masser af varmt vand.

100 mtr fra campen ligger den flotteste sø med bålplads og mulighed for at fiske med en kold øl i hånden. Maden kandiderer ikke til en Michelin stjerne, men der er rigeligt af det og det smager super godt.

Rejsen dertil:

 Der er mange ruter til Canada men de mest brugte er fra Billund/København til enten Frankfurt eller Amsterdam. Herfra krydser man Atlanten til Calgary hvorefter den sidste flyvning går indenrigs til den lille by Grande Prairie. Her står enten Cassidy eller Tom klar til at modtage jer og sørge for de ca 2 timers transport til campen.

Tryk her for kort: https://www.google.com/maps/place/54°49’59.5%22N+120°35’45.2%22W/@54.83319,-121.7187885,8z/data=!4m14!1m7!3m6!1s0x538e2d7152af60bf:0x26c14b40983a822a!2sTumbler+Ridge,+Britisk+Columbia+V0C+2W0,+Canada!3b1!8m2!3d55.125795!4d-120.993154!3m5!1s0x0:0x53230e2c33371dd7!7e2!8m2!3d54.833187!4d-120.5958869

Selve jagten:

 I campen er der både heste, ATVére og pickup trucks af den store slags, men da området er enormt er det for det meste bilerne der bruges til at flytte sig fra sted til sted. Efter en lang vinter i hi, er bjørnene meget sultne i Maj og Juni, hvor deres primære føde består af græs som de finder langs skovveje, åbne områder med nyplantning, bjergskråninger samt på de grønne enge. Der gøres mange stop i løbet af dagen og håndkikkerten bruges flittigt til at spotte bjørnene hvor de søger føde. Når der er kontakt med en bjørn, vurderes alder og om den evt har unger med sig. Findes den klar til afskydning indledes en klassisk pyrsch. Bjørne ser ikke ret godt men har en virkelig god lugtesans og hørelse. Farvefordelingen er ca 80% sorte og 20% brune

På det kæmpe areal nedlægges der kun 25-30 bjørne pr sæson og med denne nænsomme afskydning er bestanden stor. Det betyder også at du her finder nogle af Canadas store bjørne fra 6,5 fod og helt op til 7,5 fod+. På en jagtdag er det ikke unormalt at se mere end 10-12 bjørne samt masser af andet vildt som Grizzly bjørn, Moose, Elk og Whitetail samt rovdyr som Ulv, Coyote , Puma og Los.

Der er heldigvis ikke mange ulve i området men det hænder at de nedlægges.

Sæsonen for bjørnejagt i foråret er relativ kort fra midt Maj til slut Juni og for at kunne opfylde kvoterne er det altid jagt 2:1 altså hvor 2 kammerater jager med 1 guide. På 5 dages jagt har alle jægere som regel mulighed for at nedlægge op til 2 bjørne hvis det ønskes.

Det er muligt at medbringe egen riffel men vi anbefaler at leje derovre, da det giver en mindre stressende rejse samt flere flymuligheder. Lejeriflerne er Cal 7 mm Magnum og de prøveskydes inden jagten starter. 

Efter rejsen:

 Efterhånden som bjørnene nedlægges, bliver de skinnet og saltet i campen. Når jægerne er rejst hjem til Danmark, fortsætter skind og kranier til en lokal konservator som afkoger kranierne, gør skindene klar til forsendelse og pakker det hele ned til forsendelse. Herfra overtager en dansk trofæspeditør, indhenter de fornødne importtilladelser og sørger for overdragelse til den konservator du vælger i Danmark.

Andet jagt i Canada:

Mest populære er jagterne på Sortbjørne men vi tilbyder også Moose, Mountain Goat, Dall Sheep, Bighorn Sheep, Stone Sheep, Puma og Ulv. 

Vi er IKKE de billigste i markedet men kvaliteten er til gengæld i top på alle parametre som camp, område, guider, materiel, beliggenhed og trofækvalitet