Jagtrejser til Irland

Fakta om Irland

Hovedstad: Dublin
Areal: 84.000 km2 (2 x DK)
Befolkningstal: 5,5 millioner

Møntfod: EURO €
Officielle sprog: Engelsk & Irsk

Præsentation Irland

Billedskønne landskaber med frodige marker, rullende bakker, stejle klippevægge og Sika hjortens karakteristiske ”fløjten”, er indbegrebet af hvad der venter dig i Irland. Desuden tilbyder ”Den grønne ø” også et venligt og stolt folkefærd, som du nemt kan stifte bekendtskab med over en Guiness øl eller en Tullamore Dew whiskey. Lyder det ikke fristende???

Øen Irland, der er Europas tredjestørste, er som bekendt delt mellem Nordirland, der er en del af Storbritannien, og Republikken Irland. Irlands historie kan dateres tilbage til cirka 7000 f.Kr., hvor jægere drog mod den grønne ø via landtanger fra Europas fastland. Omtrent 6300 år senere, tiltrak øen et andet folkeslag, nemlig kelterne. Kelterne var et indoeuropæisk folkeslag, som man også kendte i blandt andet Skotland, Frankrig og Portugal – her gik de under betegnelsen gallere. Kelterne har haft helt afgørende indflydelse på Irland, og den moderne irske befolkning nedstammer også fra netop dem.

Sika kaldes ofte ”The black Ghost” og det faktum at den er meget sky og lever i det skjulte, gør blot jagten endnu mere spændende og udfordrende. Jagten er en god blanding af pürsch og anstand med rutinerede stalkere, der kender området og derfor ofte ved, hvor man kan finde de sky dyr. Jagten kan til tider være fysisk udfordrende og lange skud kan forekomme.Brunsten begynder i starten af september og varer indtil slutningen af oktober. Der er i områderne mulighed for at skyde gode sikahjorte, da der foretages selektiv afskydning. (der skydes som udgangspunkt ikke spidssikahjorte, idet skytten baserer jagten på kvalitet og ikke kvantitet). Der vil også være rig mulighed for at lave en kombination, med den spændende og krævende jagt på vildged.

Vi bor og jager i det sydlige Irland hvor der er åbne landskaber med marker og enge, stejle bakker og skovklædte sider. Kort sagt: Det ideelle terræn for jagten på Sika. Indkvarteringen er på et hyggeligt og smukt beliggende B&B, hvor de rare værter sørger for god mad fra det irske køkken og har man mere energi tilbage efter dagens strabadser kan man opleve livemusik på den lokale pub.

Vores partner er nøje udvalgt ud fra vores eget motto: ”Kvalitet og tillid til en fair pris”. Du vil opleve gæstfrie og hyggelige værter som kun ønsker det bedste for deres gæster. Der er rige muligheder for at kombinere jagten med udflugtsmuligheder for enhver smag. Vi sammensætter gerne et program efter dine ønsker.

Check vores konkurrence dygtige priser. Vi er ikke de billigste og bliver det heller aldrig. Dertil er vores kvalitet for høj.

Se de flotte billeder fra området i galleriet herunder…..